Gevoelens|Het is oke om zoekende te zijn

Je pad vinden in deze maatschappij? Het is niet altijd makkelijk. Iedereen vind wel iets, weet wel iets! Maar niemand weet uiteindelijke wat het beste is voor jou!
Ik heb mij vaak verdwaald gevoelt heel vaak afgevraagd wie ik ben of wat ik wil. Diep heb ik gezeten van alle richtingen die ik nam of op geduwd werd. Maar niks voelde als mij, niks voelde als een warme deken om mij. Het maakte mij angstig, benauwd , ik zweefde van baantje naar baantje van opleiding naar opleiding, van relatie naar relatie. Maar alles voelde alsof ik verstikt werd in een ijs koud bad. Ik kon het wel uit schreeuwen van alle muren waar ik tegen aan liep.

Maar ik zie het nu anders. Ik zal mij hele leven zoekende zijn en dat is iets wat ik leuk vind. Ik denk ook dat het bij mij hoort en in mijn karakter zit. Ik zie het niet meer iets wat negatief is maar vooral dat ik in beweging ben en mezelf ontwikkel. Ik vindt veel leuk en interessant en hoop dat ik over 2 jaar weer nieuwe of andere dingen doe waar ik dan blij van word.

Ben jij zoekende? Weet dan.. Het is oke!

Ik kreeg altijd de indruk dat je na je middelbare school eindelijk wel is moest weten wat je wilde. Ik denk dat het fijner is als je kunt loslaten wat je al denkt te moeten zijn. Het is een zoektocht en geniet er vooral een beetje van. Weetje ga opzoek. Wissel van baantjes of opleiding.  Stop met een relatie die niet goed meer voelt of ga reizen. Het geeft alleen maar aan dat jezelf serieus neemt en ook in de keuzes die je maakt ongeacht wat je leeftijd is.

Liefs, Esther

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Jacq 6 november 2016 at 13:53

  Mooi Es, je Blog….ik blijf je lekker volgen <3

  • Reply Esther 6 november 2016 at 14:12

   Wat fijn, Dankjewel Mooi mens! <3

   Liefs, Esther

 • Reply Sandra 6 november 2016 at 14:16

  Mooi geschreven! En heel herkenbaar, fijn om te lezen. Ik ben heel blij met jouw website en ik hoop dat het je (en ons, de lezers :)) veel hoeds gaat brengen.

  • Reply Esther 6 november 2016 at 14:36

   Dankjewel mooi mens, ik hoop het ook! <3

   Voel je welkom.

   Liefs, Esther

 • Reply Ramona 8 november 2016 at 23:14

  Wauw…had het zo zelf kunnen schrijven wat een herkenning…super x

  • Reply Esther 9 november 2016 at 18:10

   Dankjewel lieve Ramona voor je reactie <3

 • Reply L.D. 9 november 2016 at 16:50

  Ik ben blij voor de steun die ik heb, en tegelijk weet ik niet of ik de alleenheid van het leven aankan. Veel relaties heb ik gehad om dat te gevoel vermijden en ze zinken als de Titanic.
  Ik weet niet meer hoe ik me moet verhouden tot het leven en tot anderen. En de angst is dat de wereld kapot aan het gaan is.
  Dank je voor deze website en je persoonlijke blogs 🙂

  • Reply Esther 9 november 2016 at 18:13

   Ik voel je reactie ik heb het zelf ook meegemaakt <3 voel vooral de liefde naar jezelf en hou hoop.

   Heel knap van je dat je dit deelt <3
   Dankjewel.

   Liefs Esther

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Common phrases by theidioms.com