Gevoelens|Steun

Een lange tijd heb ik mij vooral niet gesteund gevoeld door mezelf. Ik liep op een weg waarbij ik onbewust gestopt was mezelf liefde en steun te geven. Ik gaf het wel aan anderen en wanneer ik het allemaal niet meer zag zitten,met hoge uitzondering een keertje aan mezelf. Niet dat het bewust zo ging maar nu achteraf gezien zie ik wel dat het in de loop van de jaren zo is gegroeid!

Toen ik met een burn-out thuis kwam te zitten had ik geen andere keus meer. Opnieuw leren zorgen, houden-van en geven naar mezelf maar ook moest ik leren wie ik nou eigenlijk ben, wat mijn grenzen zijn en wat mij steun geeft.
Je gesteund voelen door bijvoorbeeld je partner geeft een gevoel van liefde, warmte en geborgenheid. Maar steun is in zoveel meer te vinden. Je kunt het voelen bij je viervoeter, een wandeling in de natuur, sporten, dansen Maar ook van je afschrijven, van foto’s maken, muziek luisteren of tekenen.

Al met al mooi mens: vergeet alsjeblieft jezelf niet!
Omring je met mensen die jou jezelf laten zijn. Dat je activiteiten blijft doen waar je hartje van mee huppelt maar geef jezelf vooral steun, liefde, warmte en geborgenheid. Want juist dát hebben we zo hard nodig.

Liefs, Esther

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Syta 24 februari 2018 at 14:40

  Dag Esther
  Ik heb enkele van je blogs gepost op Facebook omdat ik het heel belangrijk vind dat mensen weten dat dit bestaat

  Je hebt een mooie blog waarin je alles tot in het kleinste detail er taal aan geeft.
  Mooi hoe je je eigen proces hierin verwoord.
  Je bent belangrijk voor veel mensen en voor jezelf.
  Het lijkt misschien niet zo, door weinig comments maar je weet hoe een HSP er reageert, vaak niet.
  Heel veel goeds toegewenst en ik dankje voor
  hspmetliefde.nl

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Common phrases by theidioms.com