Tip|Hoe Alpine oordoppen mij helpen

Het is maandagochtend. Ik word overprikkeld wakker door de geluiden van buiten. De vlaggenmasten die tegen de paal aan slaan. Gillende kinderen die buiten aan het rennen zijn. De wasmachine die draait. Hondenpootjes die ik hoor tikken op de vloer. En honden die buiten aan het blaffen zijn. En dan heb ik het nog niet eens over de wind…


Mijn zenuwstelsel is al overbelast voordat ik überhaupt mijn bed uit kom. Alles komt hard, snel en tegelijk binnen. Mijn gehoor is scherp waardoor het voor mij niet te doen is gewoon te leven. Dat klinkt misschien overdreven, maar zo voelt het wel. Ik kan niet gewoon even naar de supermarkt, een stuk wandelen, sporten of wat dan ook.

Concert
 

Dit alles veranderde toen ik een paar maanden geleden bij een concert was. Het geluid was zo hard voor mij dat ik niet kon blijven. Ik voelde me alsof alle energie uit me gezogen werd. Mijn vriend haalde bij de kassa een paar Alpine oordopjes voor me. Om te kijken of ik het dan wat beter aankon. En daar waren ze mijn goudstaafjes. Ik kan het bijna niet verwoorden maar echt; deze Alpine oordoppen zijn de wereld voor mij. En ik denk ook voor heel veel andere hooggevoelige mensen!
 

Oordopjes 

Ook de dagen erna ben ik gaan uittesten hoe ik mij voelde met die oordopjes in. Ze zitten fijn. Je voelt ze niet zitten. Af en toe vergeet ik zelfs dat ik ze nog in heb! Het is in het begin even wennen, want je hoort jezelf ademen. Dat zie ik echt als een pluspunt, want zo kan ik mijn ademhaling goed horen en controleren. Dat zorgt ervoor dat ik niet vanuit mijn borst ga ademen (hoog) maar vanuit mijn buik (laag).
Ik kan weer wandelen en boodschappen doen. Het fijne is dat je niet helemaal in je eigen wereldje zit, want je kunt mensen gewoon horen. Maar wel in veel lager volume, zodat ik goed bij mijzelf kan blijven, goed geaard ben en vooral weer kan genieten van het leven. En dat voor €12,95! Ik deel dit graag omdat ik zeker weet dat het voor veel hooggevoelige mensen kan helpen. En ik denk dat het voor mensen met autisme en kinderen ook heel fijn is!

Verkrijgbaar via Alpine.nl 

Voor gemiddelde demping zijn er Alpine PartyPlug oordopjes. Voor hogere demping zijn er Alpine SleepSoft oordopjes. En voor kinderen zijn er Pluggies Kids oordopjes en Alpine Muffy oorkappen (€22,95). Oorkappen zijn ook handig voor meer concentratie op school.

www.alpine.nl

Liefs, Esther

gewei

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Danielle 2 november 2016 at 20:47

  Precies de tip die ik nodig heb!!! Ik krijg ook zoveel stress en overprikkeling van geluid en woon in een flat, soms best lastig 🙁 Oordopjes doe ik kocht deden zeer dus ik wist het even niet meer. Ik ga deze kopen, thanks!!!

  • Reply Esther Abspoel 6 november 2016 at 14:08

   Hey lieve Danielle,

   Ik snap helemaal wat je voelt en ervaart. ik heb het zelfde!
   Ik hoop dat deze oordoppetjes je wel gaan helpen.

   Hou je me op de hoogte? ben heel erg benieuwd.

   Liefs, Esther

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Common phrases by theidioms.com