Over Hspmetliefde

Hey wat fijn dat je er bent! Esther startte deze blog in 2014. Sindsdien was dit haar plek waar zij met een kop thee haar dagboek deelde. Helaas overleed zij in november 2021 waarop ik Melanie, haar zielezusje, het stokje in alle eer van haar overneem.

Ik schrijf over alles wat ik meemaak en alles wat ik leuk vind of mij raakt. Ik deel onder andere over mijn leven waarin ik net heb ontdekt dat ik hooggevoelig ben, ik ben getrouwd met Esther haar broer Maikel, 2 prachtige kindjes om mij heen. Onze hond Harvey, mijn zoektocht naar wat hsp mij positief brengen kan en waar ik van jullie van kan leren.

Een nieuw begin 

Na de zoveelste vraag ‘is dit het nu daadwerkelijk?!’ was ik op een punt gekomen in mij leven dat ik niet meer happy was met mij en mijn manier van leven. ‘Gewoon’ is toch je werk, vrienden, relaties, en bouwen aan je toekomst en om jezelf en je naasten geven. Voor mij voelde het allemaal niet als gewoon. Ik voelde zoveel soorten emoties op een dag. Altijd zoekende, maar niet vindend. Jaren vast in een niet werkend huwelijk, werk en mijzelf storten in 1000 dingen. Op mijn 32e vond ik mijn kracht en sloot ik mijn oude leven af. Zoekende naar wie ik was en wilde zijn in mijn leven. Roeping vinden en achteraf mijn reis beginnen. Een nieuwe start.

Het besefimage

Na een zwaar aantal jaar waarin ik niet mijn leven leefde, niet mijzelf was en ook uit mijn kracht gezet werd op structurele aard werd ik geconfronteerd met het feit dat ik een leven leefde waarbij ik niet mezelf was, nachten van huilen. Tijd voor een nieuw leven, weg uit het donker en terug in mijn kracht. Openlijk doen waar ik goed in ben, zijn wie ik wil zijn en liefde geven waar kan. Gescheiden, enorm ziek zijn, opstaan, de liefde van mijn leven vinden, nieuw huis samen, herstellen. Het passeerde in rap tempo, waarin ik Esther snel leerde kennen. Zij deelde dat ze hooggevoelig was en ik gaf haar haar ruimte. Niet wetend dat ik op mijn manier ook deze kracht bezit; al heeft ze het wel geprobeerd te delen. Tot, hoe verdrietig ook, haar overlijden en alles valt op zijn plek waar het hoort.

Het ontstaan van HSPmetliefde 

Na Esther haar ontdekking van haar hooggevoeligheid voelde het voor haar fijner om alles van haar af te schrijven. Ze zocht herkenning, steun of blogs waar mensen hun gevoelens deelde open en eerlijk. Steeds meer groeide de behoefte om haar gevoelens te delen; misschien zijn er wel meer mensen die dit gevoel herkennen. In een Facebook groep schreef zij haar teksten  – waar ik Melanie ook begon – en kreeg vervolgens hartverwarmende reacties.  Zoveel herkenning, steun, liefde en kracht maar ook besef dat je echt iets voor iemand kan betekenen. Dat wij – maar ook iemand anders – even goed kon helpen en motiveren een eigen weg te volgen die goed voelt. Esther besloot om een Facebook pagina aan te maken, zij wilde meer liefde voor hooggevoeligheid en openheid geven creëeren. Et voila; daar ontstond de naam Hspmetliefde. Een plek waar zij open deelde wat ik voelde en waar ik, Melanie, het stokje naar haar overlijden met alle liefde en eer overneem. Van Esther – van mij.

Mijn missie

Wanneer je deelt wat er in je leeft is er ruimte voor groei.

Om er achter komen wie je werkelijk bent is niet zo makkelijk. Het lukt niet door alleen te zeggen dat je gewoon jezelf moet zijn. De ware ik, mezelf, wie ik ben, was ik jaren geleden kwijt geraakt, maar na vallen en opstaan en het cadeautje van de ontdekking van hooggevoeligheid brengen mij enorm veel verder. Mijn reis is pas een paar weken begonnen en deze deel ik hier graag. In de wetendheid dat ik van jullie kan leren en licht en liefde terug geef aan wie erop wacht. Het is dan ook nu een gedeelde missie van Esther en mij om mijn kracht te vinden, een pad te volgen die goed voelt voor mij en daar andere mensen mee inspireren. Zij aan zij. Zij als lichtgids en zielenzusje. Ik welke liefde en licht op haar pagina.

Het is geen stapje die je leven doet veranderen, maar wel de eerste stap om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk.

Ik vind het spannend, want het is een behoorlijke confrontatie, herkenbaar voor misschien ook jullie als lezers. Ik wil je meegeven dat je vooral zelf mag voelen of het iets met je doet of dat je er iets mee wilt doen. Ik ben absoluut geen arts, goeroe of donald duck maar ik sta altijd open voor zelfontwikkeling, mensen die mij willen helpen of samenwerkingen. Jullie kunnen altijd bij mij terecht. Schroom niet om een bericht sturen. Ik deel gewoon mijn gevoelens en hopelijk mag je een hoop herkenning ervaren maar ook steun, want steun is een deel van mij die ik jou wil mee geven. Dat we samen een stukje verder kunnen lopen op ons pad om vervolgens zelf weer verder te gaan. Ik geloof  dat we altijd wel iets voor elkaar kunnen betekenen al is het maar door mijn blog.

Herken jij je hier in?

Herkenningspunten sensitiviteit, dit is mijn hooggevoeligheid.

 • Ik kan diep ontroerd raken door een mooie persoonlijk verhaal, (natuur) film of muziek.
 • Ik vertoef graag op het strand of in het bos. Natuur helpt mij altijd om weer te aarden en even niks meer ‘moeten’
 • Ik zie in 1 oog opslag hoe iemand zich voelt.
 • Intuïtief heb ik vaak al een ‘antwoord’ gekregen mijn eerste gevoel klopt altijd.
  vroeger twijfelde ik daar aan, ook dat is iets wat langzaam groeit en je meer vertrouwen geeft.
 • Creatief bezig zijn, daar word ik happy van.schrijven, muziek maken, schilderen, maar ook de inrichting van mijn huis veranderen of iemand iets persoonlijks geven. 
 • Tijdens drukke dagen merk ik aan mezelf dat ik in mijn holletje wil kruipen. Even bij komen van alle prikkels 
 • Ik hou van diepzinnige gesprekken, maar ook met humor sta ik vooraan. Vaak is dat met mensen die dichtbij mij staan, voor vreemde kan ik soms wat terug houdend overkomen maar ken ik je wat langer dan is de kat uit de boom en is het feest.
 • Mijn hoofd zit wel eens vol.  Ik stop dan even met waar ik mee bezig ben, spoel mijn polsen ‘schoon’ en zorg dat mijn ademhaling weer laag is of ik slaap even : voorkomt dat ik de volgende dag met migraine op bed lig. 
 • Veel momenten vallen mij snel op ook kleine details of voorwerpen.  hsp-ers staan er ook om bekend dat zij veel meer genieten van het ‘gewone’ leven en de kleine dingetjes om hen heen.
 • Ik voel en zie van mijlen ver of een kind hooggevoelig is, dit behoort toch wel tot mijn bijzondere geluksmomentjes. 
 • Als ik trek heb is mijn humeur alles behalve gezellig ;). Vaak ervaar ik een ‘zweverig’ gevoel. Eten doe ik om de 2 uur zo blijft mijn lijf in balans. 
 • Ik schrik heel snel,wat vervolgens erg voelbaar is in mijn lijf. ik heb dan altijd even een minuutje nodig om bij te komen en een hoop lachende gezichten naast me. 
 • De ene dag kan ik er vol tegen aan en zit ik vol inspiratie, de volgende dag ben ik opgebrand en leeg met een pijnlijk lichaam als gevolg.  Elke dag is het in mijn leven anders, ik heb daar heel veel moeite mee gehad ( af en toe nog steeds, proces van acceptatie denk ik. ) 
 • Ik vind het fijn om mensen gerust te stellen, wil je even je verhaal kwijt, dan ben ik er met een luisterend oor. Kan ik iemand ergens mee helpen dan doe ik dat graag.
 •  Ik kan niet tegen leugens, onrecht of oneerlijkheid. Vaak voel ik ook dat er iets mis is en probeer ik het bespreekbaar te maken, liever open en eerlijk zijn, dan de schijn ophouden. 
 • Dagen dat het heel erg warm is buiten . Ik word letterlijk leeg gezogen, energie is weg om vervolgens de hele middag met migraine of vermoeidheid op bed te liggen. Geef mij maar de Herfst en Lente, heerlijk!
 • Ik vind het altijd fijn om dieren om mij heen te hebben.. hsp-ers zijn erg liefdevol en bewust met dieren bezig.  
 •  Als ik ineens uit het niets een onrustige, boos of geïrriteerd drukkend gevoel kan ervaren dan moet ik weer bewust worden van mezelf, vaak zijn dat momenten dat ik de gevoelens van iemand anders overneem. bijvoorbeeld in de trein, stad of gewoon op straat. vaak vraag ik aan mezelf zijn deze gevoelens van mij of iemand anders. oefenen leert men.  

Liefs,

14064111_1576765149295410_4585115663265459030_n

4 Comments

 • Reply Ivette 6 november 2016 at 14:55

  pppffff, ben precies mijn eigen verhaal aan het lezen, dank je wel lieve dame voor je uitleg, doet deugd dit te lezen ook al is het een spiegeltje 🙂

  • Reply Esther Abspoel 6 november 2016 at 15:03

   Hey lieve Ivette,
   Dankjewel voor je openheid. Ik ben blij dat je er iets aan hebt.

   Als je nog ergens vragen over hebt. stuur mij gerust een bericht.

   Liefs, Esther

 • Reply René Robert 7 november 2016 at 23:01

  Lieve Ester,
  mijn verhaal van jouw gelezen. Heel veel herkenning! Het is als het ware een kopie van mijn leven. Ik ben 69 jaar en nog steeds opzoek naar mezelf. Het laatste half jaar energetische healing behandelingen van een reiky master gehad. Heel veel is er los gekomen en verwerkt.

  De faalangst is nu nog mijn grootste probleem.
  Of ik hooggevoelig ben? Wel hoog sensitief!
  Ook ik cijfer mezelf helemaal weg en wil altijd een ander helpen. Het verdriet van de ander komt heftig bij mij binnen.

  Ik hou mij bezig met mensen die de ziekte ME (Myalgische Encefalomyelitis ) hebben. De verhalen/blogsdie ik van hen lees, raken mij diep. Het enige wat ik kan doen is hen te steunen in de strijd om erkenning van deze verschrikkelijke ziekte.

  Volgend jaar hoop ik een vrouw van 43 jaar aan een nier te mogen helpen. Een wens van mij die twee jaar geleden, zou toen de donor van een moeder met zes kinderen helpen, de mooiste en dankbaasrste daad in mijn leven mag doen.
  De moeder had echter een angstfobie voor het ziekenhuis en na twee jaar wachten heb ik haar moeten loslaten. Een vriendin vroeg of ik haar vriendin wilde helpen. Zij moest binnen een jaar een donor vinden anders zou het te laat kunnen zijn.

  Ik wil je graag meer vertellen over mijn leven vanuit mijn jeugd waar warmte, liefde en geborgenheid node is gemist. Ik kom uit een gezin van 12 waar ik een beetje tussen wal en schip ben geraakt. De innerlijke strijd is
  nog volop bezig maar met behulp van de energetische healing behandelingen krijg ik langzaam maar zeker mijn eigenwaarde terug.

  Ik hoop wat van je te horen en heel
  misschien te mogen ontmoeten.

  Liefs René

 • Reply Yvonne 31 maart 2017 at 12:34

  Wauw! Ik las dit en dacht dat ben ik! Bedankt voor het delen. Ik weet het nog maar een aantal dagen dus komt veel op me af.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Common phrases by theidioms.com